Black Friday 2016

Hvad er Black Friday ?

Black Friday er oprindeligt et fænomen, der startede i USA. Det er altid fredag efter Thanksgiving og betragtes som starten på den store julehandel.  I de senere år har de amerikanske Detailbutikker startet dagen tidligere end normalt og haft særlige tilbud med store besparelser.

Black Friday er ikke en feriedag i USA, men i en række af de amerikanske delstater har de igennem årene betragtet det som en feriedag. Herved at har mange mennesker, der ikke er ansat i detailhandel  og skoler har fri både torsdag og fredag til Thanksgiving.

 

Oprindelse stammer navnet Black Friday fra Philadelphia, som et udtryk for den voldsomme trafik af både fodgængere og biler, der opstod dagen efter Thanksgiving, når folk skulle hjem fra familie besøgende. I USA er det meget almindeligt, at man overnatter hos hinanden i forbindelse med familie højtider.

Faktisk stammer udtrykket Black Friday helt tilbage til 1961, men blev først mere udbredt og kendt omkring midten af 70’erne. Senere har detailhandelen udmeldt en anden forklaring omkring udtrykket Black Friday; De begrundede det med, at fra januar til november tjente de ikke rigtig penge, men for at markere vendepunktet, hvor julehandlen, så småt startede og de begyndte at vende røde tal til sorte tal, så opstod Black Friday i detailhandelen.

Sådan startede Black Friday i Danmark

Som allerede skrevet, så startede Black Friday i USA for, at sætte gang i julehandlen, men først i 2013 startede enkelte webshops i Danmark med, at tage dette fænomen til sig. Det førte til, at allerede året efter fulgte en række butikker og varehuse trop og brugte dagen på, at promovere særlige tilbud på særligt forbrugsvarer. Det blev hurtigt en kæmpe succes og allerede i 2014 blev der sat rekord med over 4,5 millioner dankorttransaktioner på bare én dag.

Det var dog ikke i 2014, der kom det store gennembrud i Danmark. 2015 blev året, som viste sig, at Black Friday blev den største handelsdag nogensinde i Danmark, hvis man måler på omsætningen gennem dankort.

Hvornår er der Black Friday?

Med denne succes skal vi regne med, at Black Friday er kommet for at blive, men du kan sagtens glæde dig over denne nye amerikanske tradition i Danmark, for du kan nemlig spare rigtig mange penge. Det er meget nemt, at holde styr på, hvornår der er Black Friday, for det er altid fredag efter Thanksgiving. Thanksgiving falder altid den fjerde torsdag i november. Her er en oversigt over de kommende års Black Friday’s, så kan du sætte kryds i kalenderen:

Black Friday 2016: Fredag d. 27. november 2016

Black Friday 2017: Fredag d. 25. November 2017

Black Friday 2018: Fredag d. 24. November 2018

Black Friday 2019: Fredag d. 23. November 2019

Black Friday 2020: Fredag d. 27. November 2020

Sådan opnår du de største besparelser til Black Friday

Hvis du gerne vil spare penge på årets julegaver, så er Black Friday helt sikkert noget for dig. Mange af de virksomheder, som afholder Black Friday kan være din hjælp til, at spare penge på julegaverne.  Du kan på forhånd holde øje med forskellige tilbud, fordi de flere virksomheder begynder allerede i starten af november, at reklamere med deres tilbud. Vi hjælper dig med, at finde de bedste tilbud til Black Friday og vil løbende opdatere siden med virksomheder – Både online og fysiske butikker, når de offentliggøre deres tilbud.

Du kan altså opnår store besparelser til Black Friday, hvis du holder øje med siden her. Det bedste er, at Black Friday ikke knytter sig til en bestemt branche, men særligt de virksomheder, som sælger elektronik har gode tilbud til dig.

Langt de fleste af de virksomheder, som holder Black Friday, har ofte tilbud, hvor der er et begrænset antal. Det kan derfor være tilfældet, at du må gå forgæves. Medmindre at du gør dit forarbejde og holder øje med siden her og planlægger dine indkøb, således at du systematisk kan gennemføre dine køb hos den eller de virksomhed(er), som har tilbud, du er interesseret i.

4 gode råd til Black Friday

Herunder finder du 5 gode råd, som måske virker åbenlyse, men som vi alle glemmer, når det er Black Friday og vi forvildet leder efter gode og store besparelser.

  1. Rabatkoder til Black Friday. Mange virksomheder uddeler rabatkoder til Black Friday. Ofte bliver de uddelt via Facebook og/eller nyhedsbreve, så hold øje her!
  2. Planlæg dine køb. Eftersom at fleste tilbud findes i begrænset antal, så kan det være en god idé, at holde øje med nyhedsmails, sociale medier, webshops, siden her eller andre steder, hvor virksomhederne reklamere med deres tilbud. Herefter kan du planlægge dine køb og komme før de andre, når du gerne vil have fingre i de gode tilbud.
  3. Besøg gerne webshops et par dage før. Selvom Black Friday egentlig kun er forbeholdt fredag efter Thanksgiving, så er der flere webshops, der begynder tilbuddene nogle dage før. Ligesom julehandlen er udvidet til langt ind i oktober, så udvider Black Friday også.
  4. Kataloger fra de fysiske butikker. Vi ved godt, at du synes det er nemmest, at gøre de gode indkøb på webshops, mens du sidder i sofaen med din kaffe. Vi ved også godt, at du måske allerede har sagt ”Nej tak” til reklamer, men det er altså også her du skal være opmærksom, når du gerne vil spare penge mange til Black Friday.  – Måske finder du endnu bedre priser end hos webshops?

Stigende interesse for Black friday

Selvom Black Friday er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, så har danskerne alligevel taget det til sig med storm. Så meget at, søgningerne nærmest er eksploderet på Google. De mest populære søgninger er typisk inden for forbrugsvarer, som f.eks. legetøj, elektronik, tøj og sko.

Black Friday er ikke kun for de mennesker, der bor i hovedstadsområdet. Faktisk er interessen næsten lige stor for alle i hele landet. Det hænger sandsynligvis sammen med, at Black Friday falder på et tidspunkt, hvor de fleste af os, er begyndt de årlige julegaveindkøb.

black-friday-omsaetning-i-mio

Den stigende interesse fra Black Friday, som siden sit indtog i Danmark har slået rekord i omsætning hvert eneste år, gør at det er en blevet en tradition, som er kommet for at blive. Derfor kan du også forvente, at der i de kommende år, vil være flere og flere virksomheder, der tager denne event til sig. På den måde kan du måske også forvente endnu større besparelser, fordi virksomhederne går i konkurrence med hinanden. Det er selvfølgelig kun gisninger.

Få VIP adgang til Black friday tilbud med Rabatbanditten

Der kommer årligt flere og flere butikker og webshops med, når der afholdes Black friday i Danmark. Det kan være svært, at holde styr på alle tilbud og hvor du finder dem. Derfor kan du nu tilmelde dig nyhedsbrevet hos Rabatbanditten og få alle de gode tilbud lige ned i indbakken. Det er selvfølgelig gratis og du kan nemmere planlægge dine indkøb til Black Friday og dermed opnå de største og bedste besparelser.

Nogle af de bedste tilbud på hele året

Selvom vi i Danmark har tradition for, at holde udsalg flere gange om året og der nærmest bliver benyttet enhver lejlighed til dette, så er det altså til Black Friday, at du kan finde nogle af de bedste tilbud hele året.  Før Black Friday kom til Danmark var det altid til det meget populære januarudsalg, at du fandt de bedste tilbud.

Måske skal du takke USA for deres tradition, som vi danskere har taget til os, for nu kan du finde de bedste tilbud til julegaverne i stedet for efter jul, hvor de fleste af os alligevel er mættet af shopping og det store indkøbsræs i december.

Køb elektronik på black friday og spar op til 80%

De bedste tilbud finder du inden for elektronik, hvor du kan spare op til 80% på elektroniske forbrugsvarer. Det er altså særligt her du skal holde øje, hvis du virkelig vil gøre en god handel.

De fleste elektronikvarehuse i Danmark, blandt andet Elgiganten og Power, er i forvejen profileret på, at matche de laveste netpriser, så hvis du yderligere kan  spare op til 80% på elektronik, så har du pludselig mulighed for, at gøre en endnu bedre handel. Læs også om Cyber Monday hvor du kan spare stort på køb af elektronik.

Forbered dig til dagen så vinder du over de andre

Den stigende interesse for Black Friday fra både kunder og virksomheder, betyder at du med fordel kan forberede dig til Black Friday. Langt de fleste virksomheder tilbyder tilbuddene i begrænset antal og du kan altså risikere, at gå forgæves, hvis du går hvileløst rundt. Find ud af hvad du specifikt søger, tjek webshops ud nogle dage i forvejen og undersøg hvilke butikker du kan finde gode tilbud, så vinder du over de andre. På den måde har du nemlig mulighed for, at lægge en plan for Black Friday og dermed komme før alle andre.

TOP 3 mest sindssyge videoer fra Black friday

Hvis ikke du har oplevet Black Friday eller du har foretaget alle bestillingerne online, så prøv at se nogle af de nedenstående videoer, som vi har fundet frem til dig.  

I USA er det som bekendt den største udsalgsdag på året. I denne video kan du se, hvor desperate nogle mennesker er, når de skal have fat i tilbuddene. Nogle har brugt peberspray, for at holde andre væk, nogle er blevet trampet ihjel.

I denne video kan du se, hvilken udvikling Black Friday har taget siden 1983. Titlen på videoen beskriver det godt “People vs. monsters”.  

I Danmark har vi kø-kultur og vi er flinke mennesker, som helst ikke vil gå i vejen for andre. I USA er det en, lad os sige, smule anderledes. Der er ingen grænser for, hvor langt folk vil gå, for at få fat i de gode tilbud. I videoen ser du også, at det ikke kun er i butikkerne, at folk går “amok” over de vilde tilbud. Black Friday er vist ikke for sarte sjæle i USA.

Køb Julegaver til familien og spar stort

Meget belejligt, så falder Black Friday sidst i november, altså lige op til jul, så du kan altså spare mange penge på årets julegaver til familien. Langt de fleste familier synes, at julegaverne kan dræbe ethvert budget. Til Black Friday kan du spare mange penge på årets julegaver, så der bliver plads i budgettet til lidt ekstra julehygge. Samtidig så slipper du også for overfyldte butikker i hele december, særligt hvis du gør dine indkøb online.


Læs mere om Black Friday i disse artikler:

TV2 – Black Friday slog alle rekorder

Wikipedia – Hvad er Blackfriday