cyber monday guide

Hvad er Cyber Monday ?

Cyber Monday er egentlig, som altid, et amerikansk udtryk og falder altid mandagen efter Thanksgiving og samtidig også lige efter Black Friday.  Cyber Monday er et udtryk, der stammer fra marketing verdenen og egentlig har til formål, at give webshops mulighed for, at sælge ud af lageret efter Black Friday, fordi marketing afdelingerne ønskede, at få folk til at handle online.

Sådan startede Cyber Monday i Danmark

Cyber Monday kommer naturligvis fra USA, faktisk allerede i 2004 og amerikanerne tog virkelig Cyber Monday til sig, for det viste sig, at tendensen ville eksplodere og det forventes, at Cyber Monday overtager 1. pladsen i Årets mest handlende dag på året.

Cyber Monday er først kommet til Danmark de senere år. Det er primært webshops, som afholder Cyber Monday og har stadig ikke opnår helt samme kendskabsgrad som Black Friday, men Cyber Monday skal følge i Black Friday’s fodspor, så vil man inden for de næste få ord opleve en eksplosiv bølge lige efter Black Friday.

Hvornår er der Cyber Monday?

Cyber Monday falder altid mandagen efter Thanksgiving og i 2016 er det altså d. 28. november.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at vi danskere tager så godt i mod sådanne traditioner fra USA, når vi alligevel er begyndt, at tænke på julegaver længe før december starter. Du kan allerede nu begynde, at planlægge flere år ud i fremtiden, da dagen er fastlagt på forhånd. De kommende år vil Cyber Monday falde på:

Mandag d. 28. november 2016

Mandag d. 27. november 2017

Mandag d. 26. november 2018.

Hvad kan du købe til Cyber Monday

Faktisk er Cyber Monday ikke relateret til en bestemt branche, ligesom vi kender Black Friday, hvor der primært kan opnås store besparelser på elektronik. Formålet med Cyber Monday er nemlig, at webshops – store som små – kan få tømt varelageret og derfor vil du kunne finde gode tilbud på næsten hvad som helst.

Så uanset om du er på jagt efter elektronik, make-up, boligindretning, tøj, køkkenudstyr eller noget helt andet, så kan du altså finde gode tilbud til Cyber Monday.

Sådan opnår du de største besparelser til Cyber Monday

Cyber Monday blev oprindeligt startet, for at webshops kunne få tømt lageret efter Black Friday og du kan derfor opnå store besparelser, hvis du lige planlægger dig lidt ud af det.  Her på siden kan du finde en oversigt over nogle af de webshops, som afholder Cyber Monday i Danmark. På den måde kan du planlægge, hvor du skal gøre dine indkøb til Cyber Monday og opnå store besparelser. Samtidig spare du selvfølgelig også en masse tid på, at sidde og researche på dagen og måske rende ind i udsolgte produkter.

Fordelene ved at handle til Cyber Monday

Der er mange fordele ved, at handle til Cyber Monday, for ikke alene kan du spare mange penge på julegaverne, så kan du også opnå en stor besparelse på tiden. Du sammenligne priser meget nemmere end i de fysiske butikker, hvor du skal gå fra butik til butik. Derudover vil du til Cyber Monday kunne planlægge dine køb meget nemmere ved f.eks. at bogmærke de webshops, som du vil handle i. På den måde kan du hurtigt finde siderne frem på computeren, mens du nyder en kop kaffe.

En sidste fordel er jo selvfølgelig også, at du slipper for, at stå i evigt lange køer og fare forvildet rundt blandt en masse mennesker som alle jagter de samme tilbud som dig. Cyber Monday foregår nemlig primært online, modsat Black Friday, hvor du i nedenstående video kan se, hvad det er du slipper for til Cyber Monday.

 

Hold til styr på tilbud til Cyber Monday

Selvom Cyber Monday ikke helt har haft samme succes i Danmark, som Black Friday, så kommer flere og flere webshops alligevel til og derfor kan det altså gå hen og blive mere uoverskueligt, at finde netop de webshops, som har de bedste tilbud, som du kan bruge. Derfor anbefaler vi, at du i dagene op til danner dig et overblik over hvilken type tilbud du leder efter. Du kan finde webshops her på siden, som afholder Cyber Monday og danne dig et overblik over deres tilbud.

Du kan evt. tilmelde dig nyhedsbrevet her på Rabatbanditten, hvor vi sørger for, at holde dig opdateret med nye tilbud og webshops.

3 gode råd til Cyber Monday

Det er snart ved, at være tiden til Cyber Monday, så her er 4 gode råd til dig, så du ved nøjagtig hvordan du skal gribe dagen an og få de bedste tilbud før de er udsolgt!

  1. Dan dig et overblik over de tilbud du har brug for. Hvis du skal have en chance for, at være nogenlunde forberedt til Cyber Monday, så er du nødt til, at finde ud af hvilke webshops, der sælger hvad. Her kan du f.eks. bruge oversigten over webshops her på Rabatbanditten, hvor der løbende bliver opdateret med nye webshops og du kan selvfølgelig også tilmelde dig nyhedsbrevet helt gratis, så du er sikker på, at du ikke går glip af noget.
  2. Få indhentet alle julegaveønsker fra familien. Hvis du vil spare penge på årets julegaver, så er det på Cyber Monday, at du har de bedste chancer. Så hvis du i forvejen ved præcist hvad familien ønsker sig, så bliver det endnu nemmere, at planlægge dine indkøb – fra sofaen under tæppet. Det er både nemt og bekvemt.
  3. Besøg de forskellige webshops et par dage i forvejen. Nogle webshops annoncere allerede nogle dage i forvejen med, hvilke tilbud de køre denne dag, så selvom du måske modtager vores nyhedsbrev og har fulgt med her på siden, så kan du få endnu et forspring. Ofte er det et begrænset antal og når du planlægger dine indkøb kan du altså komme før alle andre og få de bedste tilbud før de er udsolgt.

Det er ikke kun webshops, der afholder Cyber Monday

Selvom det egentlig er en termologi, der er opfundet for, at for endnu mere gang i den online handel og det også er den vej tendenserne går, så er det altså ikke længere kun webshops, der afholder Cyber Monday. I Danmark er det ikke så udbredt endnu, men flere fysiske butikker er også begyndt, at tage del i denne dag. Hvilket er helt forståeligt, for de vil jo gerne have en bid af den kæmpe omsætning, der er til Cyber Monday.

Det må være et udtryk for, at Cyber Monday er kommet for at blive og succesen slår rekorder hvert eneste år. Ikke kun på det online marked, men også i de fysiske butikker.

Se listen herunder over de butikker, som også vil være med til at holde Cyber Monday og glæder sig til, at give dig ekstra gode tilbud og store besparelser:

Guide til Cyber Monday

Ovenfor læste du om de 3 gode råd til Cyber Monday. Herunder kommer en lidt mere udspecificeret guide til, hvordan du kan sikre dig de bedste tilbud til Cyber Monday. Du kan også kalde den en huske liste fra ovenstående, så du er sikker på, at opnå de største besparelser.

  1. Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du får et overblik over de webshops, der afholder Cyber Monday.
  2. Få indhentet en ønskeliste fra familie og venner, så du kan planlægge julegaveindkøb denne dag.
  3. Tjek de forskellige webshops nogle dage i forvejen, så du ved præcis, hvor du finder de bedste tilbud.
  4. Få bogmærket de webshops, som du skal handle på til Cyber Monday, så du hurtigt kan finde dem.
  5. Prøv evt. at planlægge dine indkøb så tidligt på dagen som muligt, så du ikke kommer til at løbe ind i udsolgte varer.

God jagt Cyber Monday

Til sidst vil vi blot ønske dig god jagt til Cyber Monday. Vi håber, at din jul bliver reddet af gode tilbud, mindre stress og jag i overfyldte butikker. Med denne guide kan du i ro og mag holde jul med familien, som i gamle dage, når juleindkøbene over overstået til Cyber Monday.


Mere information

Wikipedia

Blackfridaydanmark

Jyllands-posten