Bedst i test – vaskemaskiner

Denne artikel vil grundigt gennemgå en række gode vaskemaskiner, så du har bedre forudsætninger for at vælge den rette. Du vil kunne læse om forskellige modeller, deres fordele og ulemper og meget andet. Målet er, at du til sidst vil have et virkelig godt indblik i, hvad du kan gå efter, når du vælger din vaskemaskine.

Der er selvfølgelig rigtig meget at kende til, når man skal vælge den helt rigtige vaskemaskine. Det er blandt andet noget af det, denne artikel kommer ind på, når det skal handle om vaskemaskiner, som er ”bedst i test”. Der vil blive samlet en lang række forskellige test, og det er meningen, at du skal kunne danne dig det absolutte overblik over, hvad du skal gå efter. I bunden af artiklen kan du blandt andet finde nogle af de tests, som har givet inspiration til denne udfoldede og samlede test.

Denne artikel vil tage udgangspunkt i fem lækre maskiner, som på hver deres måde har skilt sig rigtig meget ud. Der er tale om:

Du vil blandt andet kunne læse om de forskellige fordele og ulemper ved maskinerne. Det kan handle om alt mellem pris, størrelse og kapacitet, og du vil kunne få en ærlig vurdering af, hvad der er godt og skidt ved netop disse modeller. Derudover vil du selvfølgelig kunne læse nogle ganske grundige beskrivelser af modellerne, så du bliver klogest muligt på dem.

Det betyder, at du kan læse om de forskellige funktioner og specifikationer, maskinerne har, hvilket i sidste ende kan være med til at danne grundlaget for det valg, du træffer. Der vil altså være tale om en teknisk gennemgang for dig, som gerne vil være helt sikker i dit valg. Er du ikke fan af så grundige gennemgange, kan du selvfølgelig bare ”scrolle” igennem artiklen og bruge det, du finder mest interessant.

Når vi gennemgår maskinerne, vil der selvfølgelig være et særligt fokus på forbruget, da miljøet bliver mere og mere populært at gå op i fra forbrugernes side. Derfor skal det selvfølgelig også være muligt at finde ud af, hvilke maskiner som skåner miljøet mest i testen. Der er som udgangspunkt tale om topmoderne modeller, som ligger i den gode ende af dette spørgsmål.

Der findes naturligvis et enormt udvalg af vaskemaskiner, og derfor kan det også hurtigt blive ganske forvirrende og uoverskueligt at finde rundt i. Det er præcis det, denne artikel forhåbentlig kan hjælpe dig med, så du ikke skal gå forvirret rundt og ikke ane, hvad du skal kigge efter. Andetsteds på vores hjemmeside kan du i øvrigt finde en grundlæggende artikel om, hvad du skal kigge efter, når du vælger din vaskemaskine.

Husk på, at denne side ikke selv tester produkterne, men at den derimod samler tests andre steder fra.

Miele WDB020 NDS

Miele-WDB020-NDS

Den første model, som er værd at tale om, er denne lækre model fra Miele, som da også bliver omtalt i ganske positive vendinger af Forbrugerrådet Tænk, som blandt andet har givet inspiration til denne artikel. Maskinen omtales både som god til prisen og skiller sig i øvrigt også ud på andre fronter.

Der er tale om en maskine, som i høj grad passer på tøjet og samtidig vasker det superrent. Der er i øvrigt mange forskellige funktioner at hente, blandt andet specielle vaskeprogrammer.

Du kan hente Datablad for maskinen her: Miele WDB020 NDS Datablad

God volumen i maskinen

Der er plads til syv kilo tøj i denne maskine, hvilket er en ganske standard størrelse, når det kommer til vaskemaskiner. Hvis du har et ”almindeligt” behov, er det derfor formentlig en ganske habil størrelse, og der er da også generelt tale om en habil maskine. Det er en typisk god familievaskemaskine, hvis man altså ikke er 6-7 mennesker i husstanden, hvor man nok vil skulle op i noget lidt større.

Der er tale om en vaskemaskine, som vasker tøjet ganske blidt, og det betyder, at tøjet holder længere end ellers. Du skal derfor ikke være bange for at vaske, når tøjet er beskidt, fordi du frygter for meget slid på det. Det skyldes blandt andet, at vaskemaskinen indeholder en tromle, som passer godt på tøjet, når det kører rundt i maskinen.

Der er i øvrigt tale om en miljøvenlig model, som er ganske nem at håndtere. Du skal derfor ikke bruge ekstra kræfter på at finde ud af, hvordan du gør, for selvom maskinen har mange funktioner, så er de ganske nemme at finde ud af. Det er en stor fordel, hvis tingene gerne skal gå lidt hurtigt i hverdagen. Displayet er desuden nemt at tyde, og der er ingen overraskelser, som gør det mindre brugervenligt at betjene.

Fornuftig vaskeevne

Der er tale om en maskine, som vasker tøjet rigtig fornuftigt. Det betyder, at den altså skåner tøjet, men at det også bliver rent og nydeligt. Det er en troværdig maskine, som lever op til det, man beder den om, og det er selvfølgelig en vigtig del at tænke på, når man vurderer maskinen.

Middel kapacitet

Som nævnt er der plads til syv kilo tøj i vaskemaskinen, og det er en ganske fornuftig størrelse. Maskiner fås både større og mindre, men syv kilo vil ofte være passende, medmindre man har et meget stort behov. Det er værd at nævne, at du selvfølgelig ikke nødvendigvis skal fylde maskinen helt op, og du kan sagtens lave en vask, selvom du ikke har tøj nok til en hel maskine.

Miele WDB020 NDS tilpasser nemlig den mængde tøj, som du putter i maskinen, hvilket betyder, at du ikke vil bruge en masse ekstra strøm og vand, hvis du bare skal vaske nogle få ting. Du skal naturligvis bare tilpasse dit forbrug af vaskepulver efter mængden af tøj.

Beskeden ydre størrelse

Der er tale om en vaskemaskine, som har en ganske fornuftig ydre størrelse. Det betyder, at der nemt kan skabe plads til den – også i rum hvor der ikke er så meget plads, og den lige kan klemmes ind. Modellen er en smule aflang i formerne, hvilket ofte vil gøre det nemmere at have den stående i eksempelvis et bryggers. Det kan du selvfølgelig have med i dine overvejelser.

Energibesparende model

Miele-WDB020-WDS-energiforbrug

 

A+++ Energi mærke

Der er tale om en meget energivenlig vaskemaskine, som altså tager højde fra miljøet og din pengepung. Hvis du er en af dem, som går op i den slags, vil det derfor formentlig være en ganske oplagt model at anskaffe dig. Det er en A+++-model, når man taler om energiklasse, hvilket er ensbetydende med, at den er miljøvenlig. Det er nemlig det mest energisparende, du kan få, og det betyder selvfølgelig, at både din pengepung og din samvittighed kan blive plejet lidt med Miele WDB020 NDS.

Specielle programmer gør det nemmere  

Miele WDB020 NDS er en model, som har rigtig meget at byde på. Det gælder blandt andet, når det kommer til forskellige programmer og funktioner, som maskinen er ganske rig på. Det betyder eksempelvis, at du nemt kan tilpasse din vask efter dine behov, og du behøver sjældent stå og overveje, om det ene program nu passer bedre end det andet.

Der vil nemlig som oftest være et program, som passer perfekt til dit formål, og det er selvfølgelig en stor fordel ved en vaskemaskine, da der kan findes meget forskellige behov til forskelligt tøj. Har du eksempelvis uldtøj, du gerne vil skåne, eller har du noget cowboy-tøj, som gerne skal vaskes på en bestemt måde, så er det muligt at finde passende programmer til den slags. Er du typen, som opholder dig en masse udenfor eller dyrker meget sport, så kan du også tilpasse vasken til netop den slags tøj.

Vær i øvrigt opmærksom på de mange ekstrafunktioner, Miele WDB020 NDS har. Du kan eksempelvis vælge at indstille vaskens start, så den er klar, når du ønsker det. Du kan også vælge at spare tid på din vask ved at vælge et hurtigere program med samme funktion. Du kan naturligvis læse i brugsvejledningen, hvad det har af konsekvenser, når man vælger det ene program frem for det andet.

Fordele

Samlet set er der langt flere fordele end ulemper ved at vælge Miele WDB020 NDS. Der er som nævnt tale om:

 • En meget miljøvenlig maskine, som dermed også hjælper dig med at spare lidt på din pengepung
 • En driftssikker maskine, som altid leverer høj kvalitet
 • En maskine med mange gode funktioner og programmuligheder. Det gør det nemt at finde det, som er mest passende fra gang til gang
 • En rigtig fin størrelse, som ikke fylder for meget af rummet, den står i.

Der er altså mange rigtig fine fordele, som også gør maskinen til et ganske fornuftigt valg til prisen langt de fleste steder.

Ulemper

Miele WDB020 NDS er en maskine, som har ganske få ulemper. De få, der findes, handler mere om, hvis man har bestemte personlige behov. Det gælder eksempelvis, at der ”kun” er plads til syv kilo i maskinen, hvilket måske er for lidt, hvis man har et meget stort behov i forbindelse med tøjvask, eksempelvis ved en stor familie.

Derudover er det en maskine, som har rigtig mange funktioner, hvilket som udgangspunkt er en stor fordel. Hvis du bare vil have det mest enkle på markedet, er dette selvfølgelig ikke modellen for dig som udgangspunkt.

 

Miele WKB120 NDS

Miele-WKB120-billede

 

Den anden model i denne oversigt kommer ligeledes fra Miele, som da også er kendte på markedet for at have rigtig mange lækre og brugervenlige modeller. Denne model er ekstremt populær hos Tænk, hvor den faktisk også er kåret som testvinder. Det er selvfølgelig noget af en blåstempling, når man skal købe en vaskemaskine.

Denne model er i en lidt dyrere klasse end den tidligere model, og det betyder selvfølgelig også, at man får endnu mere at have med at gøre. Om man får mere for pengene kan selvfølgelig altid diskuteres, men der er i hvert fald rigtig meget at rose denne maskine for.

Du kan hente Datablad for maskinen her: Miele WKB120 Datablad

Lækker maskine

Helt generelt er der tale om en utrolig lækker maskine, som høster mange roser i de forskellige tests. Ser man på det ydre, så er der tale om en lækker maskine, som vil passe ind i de fleste hjem, fordi den er så stilren, som den er. Det betyder selvfølgelig, at man ikke behøver have så travlt med at gemme den væk, fordi den hverken er klodset eller grim.

Det er i øvrigt interessant at nævne, at denne model indeholder en virkelig smart funktion, som udglatter tøjet, når det vaskes. Det betyder, at dit strygearbejde vil være overstået på kortere tid end ellers, ligesom dit resterende tøj vil se pænere ud, når det kommer ud af maskinen. Det kan du lige have i hovedet, hvis du er træt af krøllet tøj fra din tidligere vaskemaskine.

Det er en vaskemaskine, som rummer mange fordele, og som langt de fleste forbrugere udelukkende vil være glade for. Den er frontbetjent, hvilket er klassisk for Mieles mest populære modeller.

Høj vaskefunktion

Også denne maskine har en ganske habil vaskeevne. Den vasker tøjet, så det ikke slider for voldsomt, og så er der altid garanti for, at det bliver rent, medmindre der selvfølgelig er tale om meget specielle omstændigheder. Maskinen er i toppen af skalaen, hvorfor der også er en rigtig god ydeevne på den.

Stærk kapacitet i maskinen

Når man kigger på kapaciteten af Miele WKB120 NDS, så er der plads til otte kilo tøj i maskinen. Det betyder, at der er lidt ekstra plads sammenlignet med de fleste standardmodeller, hvor der er plads til syv kilo. Selvom det ikke lyder som den store forskel, så er det faktisk en væsentlig forøgelse, og det kan sagtens betyde, at du vasker en gang sjældnere af den grund.

Den øgede kapacitet er en af grundene til, at denne maskine sniger sig et hak op i klasse, for det giver altså bare nogle ekstra muligheder, at man kan vaske lidt mere tøj ad gangen.

Robust vaskemaskine

Den ydre størrelse på denne maskine er en smule større end den tidligere model, men det skyldes selvfølgelig primært, at der er lidt ekstra plads indvendigt. Det er en prioritering, du må gøre op med dig selv, når du vælger maskine, for hvis du gerne vil kunne vaske store vaske, vil maskinen naturligvis også fylde lidt ekstra i de fleste tilfælde.

Der er dog tale om en maskine, som udnytter størrelsen rigtig godt, og den er desuden ganske fiks at klemme ind, da den er godt udnyttet i højden. Du skal derfor ikke være nervøs for at skulle fravælge denne maskine, fordi den bliver for stor og fylder for meget i dit hjem.

Spar mange procent i forbrug

Energi-WKB120

 

Når vi kommer til forbruget, så er denne vaskemaskine helt i top. Med det menes der selvfølgelig, at forbruget er helt i bund, for der er tale om en såkaldt A+++-maskine, som er det absolut bedste, du finder på markedet. Det betyder, at du vil spare en masse kroner sammenlignet med andre modeller, fordi der ganske enkelt bruges mindre strøm og vand.

Derudover er det selvfølgelig noget, som kan gøre en forskel for miljøet, hvilket mange forbrugere efterhånden går meget op i. Det er en topmodel på markedet, som i den grad får meget ud af det minimale energiforbrug.

 

 

 

Skånsom vask af tøjet

Der er rigtig mange ting at nævne om Miele WKB120 NDS, så man bliver nødt til at udvælge blot nogle af dem i en oversigt som denne. Først og fremmest har maskinen en lang række funktioner, som giver fordele, når man vasker. Det er eksempelvis muligt at vælge nogle meget specifikke programmer, som gør, at du altid kan finde et program, som passer til den vask, du skal lave.

Det er muligt at vaske tøjet ekstremt skånsomt, og du kan også vælge et program med op til 1600 omdrejninger i minuttet, hvilket naturligvis øger chancen for at gøre tøjet ekstrarent. Den udglattende funktion som nævnt ovenfor er selvfølgelig også lidt af en genistreg fra Miele.

Denne maskine rummer desuden CapDosing, som betyder, at du nemt kan dosere dit forbrug. Det er en fordel, hvis du ikke altid fylder din vaskemaskine op, når du vasker. Der er tale om kapsler, som bruges til specialprogrammerne, og som er tilpasset typen af tøj. Det gælder eksempelvis, hvis du vasker meget sportstøj, eller hvis du har noget meget sart tøj, du skal have vasket.

Tromlen er desuden softcare, hvilket betyder, at tøjet skånes mest muligt under en vask. Maskinen passer med andre ord på dit tøj, så du ikke risikerer, at det nedslidt efter ganske få vaskegange. Bemærk i øvrigt, at modellen har en automatisk renser af sæberummet i maskinen, så du aldrig skal tænke på at gøre den slags rent.

Har du børn, kan du i øvrigt hæfte dig ved, at maskinen har en smart børnesikring, så du undgår uheld eller at maskinen ved en fejl stoppes eller indstilles forkert.

Fordele

Som du nok kan regne ud, er der mange fordele ved at vælge denne maskine:

 • De mange programmer, så du altid kan tilpasse din vask, præcis som du ønsker det
 • De mange ekstrafunktioner, så du har mulighed for at behandle dit tøj bedst muligt uden det store besvær
 • Den miljøskånende stil, så du med god samvittighed kan vaske dit tøj
 • Det smukke design, som har en stor betydning for mange, som har vaskemaskinen stående fremme.

Der er altså helt tydeligt masser af idéer bag at vælge Miele WKB120 NDS som din næste vaskemaskine. Den høster mange roser i de forskellige tests, og du får meget for pengene.

Ulemper

Ulempen er selvfølgelig, at der er tale om en topklassemodel, som naturligvis også koster lidt mere end de skrabede modeller. Har du ikke det store behov i forbindelse med vask, kan du overveje at vælge en billigere model, som ikke har så mange smarte funktioner, programmer osv. som denne model.

LG F1496TDA3

LGF1496TDA3

Den tredje lækre model i denne oversigt kommer ikke fra Miele men derimod fra LG, som også er et absolut topmærke inden for vaskemaskiner. Det er et mærke, som i mange år har lavet gode modeller, men som særligt på det seneste er blevet populære igen for de mange fede funktioner og det rå design, som alligevel er ganske stilrent og populært hos mange.

Der er tale om en maskine, som vasker tøjet virkelig skånsomt, men som alligevel har funktioner til at vaske rent på ganske kort tid. Maskinen er ganske beskedent larmende, hvilket vil sige, at du sagtens kan have maskinen kørende, når du eksempelvis har gæster eller foretager dig noget, hvor du gerne vil kunne have forholdsvis meget ro.

Det er i øvrigt en maskine, som automatisk tilpasser den mængde af tøj, du har proppet i maskinen, og det gør det selvfølgelig nemt at vaske en mindre vask, fordi du ikke bruger unødvendigt meget el og vand på din tøjvask.

Det er i øvrigt værd at nævne, at maskinen tidligere er blevet udnævnt til bedst i test af Tænk, hvilket selvfølgelig indikerer, at der tale om en rigtig god maskine.

Komplet maskine

Denne vaskemaskine har på mange måder alt, hvad du har brug for, når du vasker tøj, og den vil passe til rigtig mange, både familier og enlige. Behovene kan nemlig dækkes, uanset hvor store de er, og det er samtidig til en meget fornuftig pris.

LG’s modeller er udstyret med DirectDrive, som betyder, at motoren er på tromlen. Det gør det muligt at have samme vaskemaskine i rigtig mange år, fordi den ikke på samme måde slides fra gang til gang. Det er selvfølgelig værd at tænke med, hvis man gerne vil have sin vaskemaskine i mange år ud i fremtiden. LG’s modeller vil sjældent skulle have udskiftet de ”reservedele”, som slides hurtigst, og derfor er levetiden naturligvis tilsvarende længere.

Vægtregistreringen er en af maskinens absolutte fordele, fordi du på den måde aldrig bruger mere vand eller strøm, end det er nødvendigt, for at vaske dit tøj. Derudover er maskinen udstyret med det anerkendte program Intensive 60, som gør tøjet helt rent på kun en time. Det er en fordel, hvis du skal have tøjet vasket i en fart, men også er afhængig af, at det faktisk bliver ordentlig rent.

Funktionel vask

Hos LG er der altså stort fokus på funktionaliteten, og det betyder selvfølgelig, at vaskeevnen er rigtig god. Der er tale om gedigent håndværk, hvor tøjet altså skånes rigtig meget, og maskinen som nævnt holder længe, men det betyder bestemt ikke, at der er skruet ned for kvaliteten af vasken.

Fantastisk kapacitet

Denne maskine har ligesom den tidligere model en kapacitet på otte kilo, hvilket altså er en ganske pæn mængde tøj. Det er i hvert fald ingen undskyldning for at fravælge denne maskine, da der er ganske god plads til selv de større vaske. Husk selvfølgelig altid at tilpasse dit tøj efter type, hvilket du da også med god samvittighed kan gøre, fordi maskinen som nævnt har den smarte tilpasning af tøjets vægt.

Stor maskine

Der er tale om en forholdsvis stor maskine, som selvfølgelig kræver en smule plads i det rum, den skal stå i. Den er dog langt fra alarmerende stor, og du vil formentlig sagtens kunne finde plads til en maskine som denne. De mange gode funktioner og den store kapacitet er selvfølgelig også medvirkende til, at størrelsen er deropad.

Selvom maskinen er stor, så er vægten ganske beskeden, og det er da også med til at vidne om, at LG altid udnytter deres udstyr bedst muligt. Vægten på 59 kilo er med andre ord ganske fornuftigt, når man kigger på de mange muligheder, maskinen giver.

Spar på forbruget

LGF1496TDA3-Energiforbrug

 

Denne maskine er en A+++-model, hvilket betyder, at den er en af de absolut førende på markedet, når det kommer til at mindske forbruget. Både når det kommer til vand og el er den yderst fornuftig, og det skyldes selvfølgelig blandt andet den smarte tilpasningsfunktion, maskinen er udstyret med, som sparer rigtig meget på vandet.

At maskinen er beskeden i forbrug betyder, at du positivt vil kunne mærke det på din vand- og elregning, ligesom du måske kan klappe dig selv på skulderen over, at du faktisk har faktisk en vaskemaskine, som er god for miljøet sammenlignet med en række andre modeller.

 

 

 

 

Yderligere detaljer og programmer

Denne maskine er en af dem på markedet, som har rigtig mange smarte funktioner, og derfor er det heller ikke muligt at fortælle om dem alle i detaljer. En af dem handler om, at du kan vaske dit outdoor- og sportstøj på et meget smart program, som virkelig skåner tøjet på tilpas vis. Det er en fordel, fordi sådant tøj ofte er dyrt, og det gerne skal holde længst muligt.

Du kan også bemærke funktionen, som selvrenser maskinen for dig. Du skal dermed ikke bekymre dig om, at der sidder sæberester i maskinen, for det klarer den ganske automatisk. Det gør det både pænere og mere hygiejnisk at have denne vaskemaskine stående.

LG F1496TDA3 har også den funktion, at den på den sidste skylning kan skylle med varmt vand. Det betyder eksempelvis, at det fjerner rester af vaskemiddel, hvis der skulle sidde noget tilbage. Hvis du ikke er glad for at have vaskemiddel siddende på tøjet, blandt andet fordi du ikke kan tåle det, så er det altså en ganske smart funktion, som du selv kan vælge at slå til.

Hvis der skulle opstå problemer med maskinen, er den i øvrigt udstyret med en funktion, hvor den selv kan fortælle, hvad problemet er, så du nemmere kan diagnosticere det og komme videre.

Fordele

En opsummering om denne maskine vil være, at der er mange gode ting at tage med, hvis man vælger denne maskine. Det gælder blandt andet:

 • De mange ekstra funktioner, som giver maskinen sit eget præg og sine egne muligheder
 • Mange programmer, som gør det muligt at tilpasse vasken ganske specifikt
 • Mulighed for at skylle kemikalier af tøjet, så man ikke risikerer allergiske reaktioner og lignende
 • Et meget lavt energiforbrug, som blandt andet skyldes den smarte funktion, som tilpasser mængden af tøjet, før vasken starter
 • Selvdiagnosticerende hvis der opstår problemer, hvilket gør det nemmere at få maskinen repareret.

LG leverer produkter med utrolig høj kvalitet, og det er denne vaskemaskine et godt eksempel på. Mange tests har da også anerkendt den for de mange fordele.

Ulemper

Det er svært at finde ulemper ved maskinen, men en af dem vil nok være, at den fylder en del i rummet. Har du meget begrænset plads, kan det derfor være mere oplagt at vælge en af mindre modeller. Det skal dog siges, at størrelsen i den grad også udnyttes.

 

Siemens WM14W447DN

Siemens-WM14W447DN

Den fjerde model er igen af et nyt mærke, og denne gang skal vi koncentrere os om en lækker model fra mærket Siemens. Der er tale om Siemens WM14W447DN, som er en absolut topmodel på markedet. Siemens er nemlig i øjeblikket virkelig anerkendt for deres evne til at lave vaskemaskiner, og maskinerne, heriblandt denne, bliver da også rost til skyerne i de mange tests.

Denne maskine har faktisk været testvinder op til flere steder, blandt andet Tænk og mærket Råd & Rön, som mange også tyer til, når de skal læse om de bedste maskiner. Der er derfor god basis for at tro på, at maskinen er en virkelig god løsning for mange mennesker, hvilket vi selvfølgelig kommer nærmere ind på.

Der er tale om en maskine, som leverer hele vejen rundt, og det er faktisk ret svært at sætte en finger på maskinen, som både har stor kapacitet, nemme funktioner og altså en rigtig høj grad af brugervenlighed i displayet.

Du kan hente Datablad for maskinen her: Siemens WM14W447DN Datablad

Populær model

Maskinen har høj kvalitet over hele linjen, og hos forbrugerne er det da også en af de allermest populære modeller, når det kommer til de gennemsnitlige anmeldelser. Det er rigtig nemt at bruge maskinen, hvilket er dejligt, når man hurtigt skal have sat maskinen over. Derudover er forbruget ganske lavt, og det er et område, hvor maskinen helt bestemt er med fremme blandt de bedste modeller.

Der er en generel høj kvalitet på alle maskinens programmer, hvilket gør det til en perfekt allround maskine. Det er svært at fremhæve helt bestemte programmer, fordi de stort set alle sammen fungerer efter hensigten, og hvis du vasker meget forskelligt tøj, som er beskidt på hver sin måde og skal behandles forskelligt, så er det selvsagt et rigtig godt valg til dig.

Maskinen har mulighed for en rigtig høj centrifugering, hvilket naturligvis forkorter den nødvendige vasketid. For dig som vil vaske tøjet hurtigt, er det derfor en meget markant fordel, at der er op til 1400 omdrejninger i minuttet.

Hvis du er vild med, at din vaskemaskine holder et lavt støjniveau, så er det også nu, du skal spidse ører. Denne maskine larmer nemlig stort set ikke, hvorfor du sagtens kan foretage dig andre ting, imens din maskine er i gang. Ifølge testene larmer maskinen kun tilsvarende meget lav tale, hvilket er ganske imponerende, når man tænker på, hvad maskinen faktisk foretager sig, når den er i brug.

Hvis du gerne vil have din vaskemaskine til at holde længst muligt, så kan du notere dig, at denne maskine er kulfri, hvorfor den stort set ingen risiko har for at gå i stykker, før garantien er udløbet. Du kan derfor trygt bruge din maskine alt det, du vil.

Vaskeevnen er i toppen af markedet

Som du nok kan regne ud, så er vaskeevnen i top hos Siemens, og det store fokus på miljøvenlighed betyder bestemt ikke, at tøjet ikke vaskes rent og pænt. Du kan derfor roligt regne med, at programmerne lever op til det, de lover.

Det samme er kapaciteten

Som de tidligere modeller kan maskinen håndtere op til otte kilo tøj ad gangen, hvilket er ganske pænt, når man tænker på, hvor mange yderligere funktioner den disker op med.

Beskedent pladsforbrug

Størrelsen på denne maskine er ikke ret stor, og du kan nemt få plads til den i et bryggers, hvor den lige skal klemmes ind. Selvom den er frontbetjent, så fylder den ikke meget, og man kan godt tale om en ”handy” vaskemaskine her. Det er da også noget af det, Siemens er ganske kendt for at levere, da man udnytter pladsen ganske fortræffeligt og optimalt.

Spar mere end 30 % af dit normale forbrug

Siemens-WM14W447DN-energiforbrugHer kommer vi til et af de punkter, hvor denne vaskemaskine er i den absolutte topklasse, når vi sammenligner med alle andre maskiner på markedet. Maskinen er såkaldt A+++, men derimod har den også det prædikat, at den faktisk vasker med et forbrug, som er mere end 30 % lavere end det, der kræves for at opnå denne energiklasse, som er den bedste på markedet. Der er med andre ord tale om en maskine, som bruger mindst muligt energi, hvilket du i høj grad vil kunne mærke på pengepungen.

Det er netop noget af det, som gør det til en maskine, som er virkelig god til prisen, stort set uanset hvor du køber den. Normalvis koster det ganske meget at anskaffe sig en miljøvenlig vaskemaskine, men altså ikke i dette tilfælde, og det gør det til en god investering, fordi du også ganske hurtigt vil kunne mærke en positiv effekt i form af et fald på din el- og vandregning.

Generelt er maskinen udstyret med en række funktioner, som er særligt smarte, hvis man vil spare penge på regningen. Den kan eksempelvis indstilles til at vaske på bestemte tidspunkter, hvor prisen for strøm måske er lavest. Du kan også sikre dig, at dit tøj er færdigvasket, når du ønsker det, så du altså kan udnytte tiden bedst muligt. Det kan du gøre ved en ganske simpel funktion i displayet.

Det skal også nævnes, at denne maskine rummer den smarte vægt-funktion, så den altså vejer dit tøj, før vasken går i gang. Det hjælper til, at du aldrig bruger mere vand og strøm, end det er nødvendigt for den mængde tøj, du har kastet ind i din vaskemaskine. Disse funktioner kaldes her mængdeautomatik og WaterPerfectPlus.

Brugervenlighed og specialvask

Selvom ovennævnte ganske klart indikerer, at der er tale om en særdeles fremragende vaskemaskine, så er der alligevel flere positive ting, som bør nævnes i denne oversigt. Den store brugervenlighed er værd at bide mærke i, fordi det gør det til en mere behagelig oplevelse at betjene sin vaskemaskine. Det gælder særligt, når der er så mange funktioner at kende, for så er det altså virkelig praktisk, at de ikke er svære at finde.

Det skal også nævnes, at denne vaskemaskine indeholder en stor liste af programmer, også når det kommer til specialprogrammer. Det betyder kort sagt, at du kan vaske dit tøj, som det har bedst af, og du kan indstille maskinen, så du opnår den bedste kvalitet altid. Det lave forbrug og den automatiske mængdeindstilling betyder jo desuden, at du ikke skal bekymre dig om, at du blot vasker ganske få stykker tøj ad gangen sommetider.

Fordele

Som tidligere nævnt, så er Siemens et af de absolut førende mærker, når det kommer til vaskemaskiner i disse år. Det skyldes blandt andet den veludviklede teknologi, som er ganske banebrydende, og som i høj grad sætter fokus på at sænke forbruget og dermed også skåne miljøet. Det er en fordel i sig selv, at man vælger Siemens som det foretrukne mærke.

Derudover har denne maskine blandt andet følgende fordele:

 • Høj grad af brugervenlighed
 • Meget lavt energiforbrug – hele 30 % mindre end det krævede for den bedste energiklasse
 • En generel høj kvalitet på alle programmer, hvilket gør det til en allroundmaskine i den positive forstand.

Ulemper

Det er svært at få øje på ulemper ved denne vaskemaskine, men det er selvfølgelig for lidt med otte kilo i kapacitet, hvis man eksempelvis har en familie med mange børn, eller man ønsker at vaske meget store vaske ad gangen. Er det tilfældet for dig, skal du måske en klasse op, når det kommer til maskinens indre kapacitet.

Bosch WAT283L8SN

Bosch-WAT283L83L8SN

Vi er nu nået til denne grundige artikels sidste maskine, som er den populære og smarte Bosch WAT283L8SN. Der er altså igen tale om et andet mærke, men det betyder bestemt ikke, at du skal snydes for at blive klogere på, hvorfor denne maskine er et ganske godt valg for mange. Faktisk er denne maskine også kåret til topscorer hos både Tænk og Råd og Rön, og det er med til at styrke troen på, at der faktisk er tale om en fantastisk god model, som du måske gerne vil have fingrene i.

Der er generelt store roser, når det kommer til forbruget, hvor maskinen har et yderst lavt forbrug af vand. Det er noget, som i den grad er værd at tænke med, fordi mange har et ønske om at skære ned på deres forbrug. Det skyldes både, at de kan spare en masse penge, og at det selvfølgelig er positivt ift. miljøet. Faktisk er maskinen så miljøvenlig, at den med stor margin opnår den bedste miljøklasse på markedet, hvilket vi kommer mere ind på i afsnittet om forbrug.

Du kan hente Datablad for maskinen her: Bosch-WAT283L83L8SN-datablad

Meget for pengene

Helt overordnet set er der tale om en maskine, som vil leve op til langt de fleste forbrugeres krav. Det betyder selvfølgelig ikke, at den passer til alle mennesker, men for mange vil det være et oplagt valg, hvor der er rigtig meget at hente for pengene. Over hele linjen er det en god maskine, som ikke har de store mangler, og derfor er det selvfølgelig også en maskine, som er ganske populær blandt mange forbrugere.

Bosch er desuden et kendt mærke, som ofte leverer varen på deres produkter, og det er også tilfældet her. Det er ovenikøbet en maskine, som har det anerkendte allergimærke ECARF, hvilket er en stor fordel, hvis du er allergiramt eller har en eller flere i hustanden, som er. Maskinen vasker derfor tøjet særligt rent, og det betyder også, at der fjernes eventuelle rester fra vaskepulver, som hos nogle kan fremkalde allergi.

Simpelt men effektivt

Denne Bosch-maskine leverer en rigtig fornuftig vask, og tøjet bliver rent og pænt, når det har været i maskinen. Der er ikke tale om det store hokuspokus, men man får helt bestemt, hvad man har bedt om, når man har sat vasken over.

Stor indre plads

Denne vaskemaskine har en såkaldt indre kapacitet på otte kilo, hvilket må siges at være ganske pænt. Der er altså plads til otte kilo tøj i maskinen, og det er ofte nok til at dække en normalstørrelse families behov. Har du mange børn, eller bor du i et større kollektiv, hvor der skal vaskes til flere ad gangen, så er det måske lidt knapt i kapacitet.

Spar på pladsen i dit hjem

Bosch WAT283L8SN er en maskine, hvor tingene er udnyttet rigtig godt, hvilket faktisk også gælder størrelsen. Den fylder ikke mere, end det er nødvendigt, når kapaciteten er otte kilo, og du kan derfor relativt nemt få plads til maskinen i dit bryggers eller et andet mindre rum, hvor den måske helst lige skal kunne passe ind. Der er også mange andre funktioner, hvor maskinen er udnyttet meget fornuftigt.

Spar mere end 30 % på energien

Bosch-WAT283L83L8SN-energiforbrug

 

Det er altid en glæde, når man kan informere om, at en maskine har et lavt energiforbrug. Det er i høj grad tilfældet med Bosch WAT283L8SN, som har den såkaldte energiklasse A+++, som betyder, at den er blandt de mindst forurenende på markedet. Den har desuden førnævnte prædikat, 30 %, hvilket betyder, at den er mere end 30 % mindre forurenende, end det krævede, hvilket må siges at være ganske meget.

Som nævnt er det særligt vandforbruget, maskinen lever højt på, og det er altså noget, du formentlig vil kunne se på din vandregning efter blot ganske kort tid. Du vil samtidig være med til at skåne miljøet, hvilket for mange er en stor gevinst ved at vælge en vaskemaskine med et lavt forbrug.

Nem og ligetil

Der er mange andre positive ting at nævne, når man taler om denne vaskemaskine. Den er udstyret med en række smarte funktioner, som mange nok vil sætte pris på. Det gælder eksempelvis, at der er en ganske nem betjening af maskinen, som gør oplevelsen mere brugervenlig. Det er nemt at finde rundt i funktionerne, og man kommer derfor også hurtigt videre med andre gøremål, fordi man hurtigt får sat sin vask i gang.

Du kan desuden mærke, at der en indbygget selvvaskende funktion i maskinen, som også blev nævnt i forbindelse med en af de tidligere maskiner. Det betyder, at du ikke skal tænke på at vaske sæberummet, da maskinen automatisk selv vil gøre det efter hver vask. Det er smart for dig, som går op i renhed og ordentlighed.

Bosch WAT283L8SN har nogle meget smarte funktioner i sig, som blandt andet betyder, at du faktisk kan vælge at spare en stor del af tidsforbruget på din vask, hvis du har travlt eller bare gerne vil have vasken hurtigt færdig. Derudover kan du vælge en funktion, så du sparer halvdelen af energiforbruget, hvilket selvfølgelig er endnu en blåstempling af, at der er tale om en yderst miljøvenlig maskine her.

Til sidst kan det nævnes, at maskinen er meget støjsvag, hvorfor den sjældent vil være til ret stor irritation, når den er i gang. Støjniveauet ligger på 49 decibel som det maksimale, hvilket svarer til en samtale på et lavt lydmæssigt niveau. Det kan du skrive bag øret, hvis du er træt af støj fra dine apparater rundt i hjemmet.

Fordele

Fordele er der nok af, når det kommer til Bosch WAT283L8SN. Det er særligt det lave energiforbrug, som springer i øjnene, og særligt vandforbruget bliver fremhævet i de forskellige tests, fordi det er imponerende lavt. Går du op i miljøet, er det derfor en oplagt maskine til dig. Derudover er der blandt andet disse fordele:

 • Mange smarte funktioner, som er nemme at betjene
 • Veludviklet teknik, som gør det til en oplevelse at have en maskine fra Bosch
 • Maskinen er god til dig, som har allergi, fordi den fjerner eventuelle kemikalier i tøjet.

Ulemper

Man betaler naturligvis for kvalitet, og det er måske den eneste ulempe ved denne maskine. Der er dog på ingen måde tale om en dyr model, og faktisk får du rigtig meget for pengene ved at vælge Bosch WAT283L8SN.

Artiklens testkilder

Tænk

Tænk er en dansk og meget anbefalet side, som leverer gode og meget grundige tests af forskellige produkter. Det gælder blandt andet vaskemaskiner, hvor de har lavet en række meget fornuftige tests, som altså kommer hele vejen rundt om de forskellige maskiner. Deres test er foretaget i 2017, og den er altså derfor ganske opdateret og god at gå ud fra.

Tænk er desuden grundige, når de tester, og faktisk er hele 69 maskiner blevet testet, hvilket selvfølgelig vidner om, at der er taget rigtig mange muligheder med. Mange mærker er desuden blevet valgt ud, hvorfor man har set lidt af det hele. Denne artikel har selvfølgelig valgt nogle bestemte af modellerne, som særligt fik gode anmeldelser af Tænk.

Tænk opstiller som udgangspunkt altid nogle specielle kriterier, når de tester maskinerne, og det er derfor nemt at holde øje med, hvor den enkelte model ligger på skalaen. Det gælder fx maskinens skylleevne, hvor godt den vasker, om den kan være tidssparende, og om den har en lang række forskellige programmer. Derudover er spørgsmålet, om forbrug selvfølgelig er i førersædet, fordi et lavt forbrug både er godt for brugerens pengepung og for vores miljø.

Tænk er desuden særligt kendte for at lave tests, som sikrer, at forbrugeren får mest muligt for pengene, og det er derfor et godt sted at starte, hvis man ikke er ekspert inden for vaskemaskiner. Du kan læse testen ved at klikke her. Du kan kun se den fulde test, hvis du har et abonnement hos Tænk.

Tænk opfattes af rigtig mange danske sider som det oplagte sted at kigge, hvis man vil have et grundigt indblik i, som også giver en ærlig vurdering af produkterne. Derfor henviser mange af butikkerne også til Tænk på deres hjemmesider.

Råd og Rön

Råd og Rön er på mange måder den svenske udgave af Tænk, og her er det også muligt at finde en række virkelig gode og grundige tests, som man i høj grad kan bruge til noget. Som du har kunnet læse i artiklen, har denne side også dannet udgangspunkt for en del af de samlede vurderinger, og der er da også tale om en ganske god og troværdig test-side.

Hele 89 forskellige modeller blevet testet i deres test, som er knap to år gammel. Man er altså dermed virkelig nået bredt ud, og man har haft rigtig mange forskellige at sammenligne med hinanden, hvilket selvfølgelig er et meget stærkt udgangspunkt.

Ligesom Tænk har Råd og Rön nogle bestemte parametre, som de måler maskinerne på, og det fører så til en samlet vurdering, hvor det selvfølgelig nævnes, hvis der er nogle særlige ting at være opmærksom på.

Deres tests foregår på svensk, og du kan finde den, vi har brugt, ved at klikke her. Igen skal du dog være opmærksom på, at du vil skulle have et abonnement, hvis du skal kunne læse hele testen, hvor de forskellige maskiner er beskrevet fyldestgørende.

Du kan også finde andre steder, hvor der testes vaskemaskiner, men det er altid vigtigt at være opmærksom på din kildekritik, så du faktisk læser tests, du kan bruge til at foretage det bedst mulige valg.

Gør dit forarbejde grundigt

Denne artikel har forhåbentlig gjort dig meget klogere på, hvad du skal overveje, når du vælger en vaskemaskine. Vi har ud fra forskellige tests forsøgt at give dig et overblik over, hvilke vaskemaskiner som er særligt gode, og fem modeller er blevet beskrevet ganske grundigt. Har du læst artiklen, er du dermed rigtig godt på vej til at have gjort dit forarbejde godt.

Du kan dog stadig gøre en smule mere, hvis du gerne vil være helt sikker på, at du vælger rigtigt. Det kan eksempelvis handle om, at du går lidt på opdagelse på nettet, hvor du kan læse om fordele og ulemper ved forskellige maskiner. Måske kan du også spørge andre tid råds eller lede efter brugeroplevelser, som for det meste er guld værd i en sådan forbindelse. Det kan nemlig være med til at give dig det fulde overblik, før du køber din maskine.

Du kan med fordel også tjekke de forskellige detaljer omkring de modeller, du overvejer. Undersøg fx om målene passer til det, du ønsker dig, for det er så ærgerligt at vælge en maskine, som simpelthen ikke passer ind til det, du skulle bruge. Der findes heldigvis mange modeller på markedet, og derfor vil du helt sikkert også finde en model, som helt eller stort set opfylder alt det, som passer til dine behov. Gør derfor dig selv den tjeneste at tjekke grundigt efter.

Generelt om vaskemaskiner

Artiklen har formentlig gjort dig en del klogere på vaskemaskiner, hvis du er nybegynder, og hvis du er erfaren på området, er du forhåbentlig blevet bekræftet i nogle af de ting, du allerede vidste. Generelt er det vigtigt at vide, at vaskemaskiner skal tjene nogle funktioner hos dig, som er vigtige i din hverdag. Derfor er det ikke at kimse af, at der eksempelvis er en høj brugervenlighed på en vaskemaskine.

Det kan også synes knap så vigtigt, om en vaskemaskine er meget miljøvenlig, da det måske virker som et ret lille forbrug. Vaskemaskiner, opvaskemaskiner og tørretumblere er dog nogle af de maskiner, som bruger rigtig meget strøm, hvilket er kendetegnende for hårde hvidevarer. Derfor kan det sagtens betyde en hel del, også for pengepungen, at du går op i den slags, når du vælger din rette maskine.

Kapacitet er også nævnt mange gange i nærværende artikel, og det skyldes selvfølgelig, at det for mange har en betydning, om maskinen alt for hurtigt bliver fyldt op. Generelt er det nok fornuftigt at gå efter en maskine med rigelig kapacitet, da alle de bedste modeller har den evne, at de ikke bruger mere strøm end nødvendigt, eksempelvis fordi de vejer tøjet. Det betyder, at du sagtens kan vaske tre kilo tøj, selvom der er plads til otte eller ti kilo, uden at det vil koste dig ekstra på dit forbrug, og dermed vil det altså heller ikke være at trampe på miljøet.